jardi7-1
Flora Miserachs
el jardi3-1

Cinc cèntims sobre la meva vida: us mostraré que la meva passió i amor per les flors m’ha acompanyat des de ben jove.

Vaig nèixer a Barcelona. Vaig ser la primera dona a l’Estat espanyol a cursar quatre anys d’estudis de jardineria, a l’escola Rubió i Tudurí de Barcelona. Com que cal conèixer bé les flors abans de preparar-les, també vaig fer un curs a la Universitat de Barcelona en genètica i en edafologia (la ciència que estudia els sòls en la seva relació amb les plantes). La matrícula d’honor en la meva promoció de Mestre Jardiner, el 1975, va suposar la culminació d’aquest període de la meva vida.

Volia, anhelava, aportar al món i aplicar tot allò après. El 1973 ja m’havia incorporat a l’empresa Anthos per a crear i dirigir un dels primers gàrdens del país, Àrea Montcada. En els anys posteriors vaig treballar a Citesa i a Jardins i Vivers Botànics C. (Vilassar de Mar). Anys que també van continuar sent d’aprenentatge: em vaig acostar a les especialitats de bonsai i ikebana.

Havia arribat el moment de fer un pas més enllà: el 1982 vaig fundar l’Escola d’Art Floral de Catalunya (la primera del seu gènere al país), centre que vaig dirigir durant set anys i on van aportar els seus coneixements nombrosos professors d’aquí i de fora. Van ser anys no tan sols de formar alumnes, sinó també un professorat local que garantís el futur de l’Escola. I ho vam aconseguir.

Com que m’agrada assumir nous reptes (són, també, flors en la trajectòria d’una persona), el 1989 vaig inaugurar el meu primer taller d’art floral a Sarrià. L’any següent vaig estrenar una iniciativa de la qual em sento especialment orgullosa, pel que representa per al taller i per al barri: l’exposició de roses de Sant Jordi, que s’ha acabat convertint en un referent cultural de Sarrià, un gran aparador de percepcions, emocions i sentiments a l’entorn de les més de 50 varietats exposades.

I del meu barri a la ciutat: el 1992 el COOB em va encarregar diversos treballs per a guarnir els hotels que eren seus dels Jocs Olímpics: Hilton, Princesa Sofía i Melià. La vinculació amb els Jocs va perdurar: el 2002, en el desè aniversari, vaig participar/vaig organitzar una exposició de tots els treballs florals fets per a aquell esdeveniment universal.

I d’ençà, la meva dedicació al taller, al barri i a la ciutat no s’ha interromput.

Formo part del jurat del concurs internacional de roses del parc de Cervantes (roserar) de Barcelona i en sóc membre de la comissió permanent. He col·laborat amb Passarel·la de Moda a Sarrià. He aportat els meus coneixements a la primera enciclopèdia d’art floral editada en llengua espanyola. I sobretot, m’he continuat esforçant per a atendre-us amb tota la cura i atenció al meu taller.

Ens hi veiem!